Beskrivning Grunder i golf med utgångspunkt i golfäventyret. Vi kommer kalla gruppen för Skandia Kids.

Ålder 7-12 år

Tid Måndagar och torsdagar 17.30-19.00. Under sommarlovet kör vi dagtid må och ons 11.30-13.00, kvällstid torsdag 17.00-18.15.

Start Torsdag 20e april 17.30, kom gärna några minuter före för upprop mm.

Ansvarig Elin Brask Gustafsson + Magnus Öberg + Birger Kjellstedt

Kostnad Träningsavgift 505kr + medlemsavgift 300 kr

Information

Avslutning måndagen den 18e september 17.00-19.00, vi har alla tre träningsgrupperna samtidigt och tävlar och tränar i drygt en timme för att sedan avsluta med korvgrillning. Anmäl er till Elin på lindbrask@hotmail.com

 

OBS ändrade träningstider under sommarlovet: Vecka 26, 27 och 28 tränar ni dagtid må och ons samt kvällstid tors. Uppehåll igen v 29 och 30. Sen kör ni dagtid igen må och ons och kvällsträning tors fram tom mitten av augusti.

 

För dig utan handicap eller grönt kort.
Om du tar grönt kort under säsongen kan du gå över till Träningsgrupp HCP.

Ta med egna klubbor. (Finns ett fåtal att låna).
Vi kommer dela in barnen i grupper. Vår Pro Birger är med så gott som varje träning till att börja med och han kör träning med hälften av gruppen måndagar och andra hälften torsdagar, sen tränar han dem även varannan fredag.
Uppvärmning och träning sker växelvis i små grupper eller stor grupp.

Vi fortsätter vår satsning på Golfäventyret vilket är ett träningskoncept för att få ungdomarna att känna sig mer motiverade till att träna och tydligare se vad de olika stegen till gröntkort innefattar.

Golfäventyret:
Golfäventyret hjälper ungdomar och föräldrar att tydligare se de olika stegen mot Grönkort och vad de innebär. Alla ungdomar som är med i Träning Grund får en träningsbok som förklarar Golfäventyret på ett sätt så ungdomarna samt deras föräldrar lätt ska förstå vad det handlar om. Tanken är att ungdomarna själva ska kunna följa och bocka av de olika stegen och uppgifterna som de klarar av. Med följer också en inloggning till en webbsida där de får inspiration till träning och spel.

Självklart följer vi samma tema under de ledarledda träningstillfällena. Målet med Golfäventyret är att ungdomarna tydligare ska veta vad de själva kan göra för att förbättra sig och närma sig Gröntkort. De ska också få inspriation till övningar och utmaningar som gör golfen lekfull och målinriktad. Vi hoppas genom denna satsning få barn och ungdomar att tycka att det är ännu roligare med golf och att vi ska få se fler barn och ungdomar på våra golfbanor och övningsområden under hela sommaren.