Golfsäsongen 2021

Välkomna allihop till en ny golfsäsong – som vi har väntat!

Äntligen! Från och med den 1/6 kan vi spela våra tisdagstävlingar igen. Det blir som vanligt, med lottning  och anmälan senast 18.00 söndagen innan. Tävlingsprogrammet hittar du längre ner på sidan under “Program 2021”

Vi ses på golfbanan!

————————————————————————————————————————-

I skrivande stund vet vi inte riktigt när våra tävlingar kommer att starta men förhoppningen finns att det ska kunna ske i maj.

“SGF har fattat ett beslut att den starka rekommendation att inte genomföra någon tävlingsverksamhet i Golfsverige fortsatt ska gälla till och med 16 maj”.

OBS! Nytt datum för avrådan från tävling har kommit och gäller till och med 23/5 – ändringar är gjorda i det preliminära spelprogrammet.

Det här innebär att alla förbundstävlingar är inställda fram till dess och således även våra damtävlingar.

Scrolla ner på sidan och klicka på “Program 2021”, där finns årets tävlingsprogram som är preliminärt och kan komma att ändras utifrån de restriktioner som dyker upp “under resans gång”. Nu kan vi bara hålla tummarna och vänta!

Vi hoppas trots allt på en bra säsong och att vi kan komma igång med våra tävlingar som planerat. Även i år kommer det att vara möjligt att spela på dagtid. Hur ni gör för att anmäla er finns under fliken “Anmälan till tisdagstävlingar 2021” (scrolla längst ner på sidan)

Mer information kommer när vi närmar oss premiärdatumet.

 

 

 

Säsongsavslutning 2020

Hösten är här och en annorlunda, men ändå mycket bra, golfsäsong har nu nått fram till slutklämmen. Årets säsong som kom att präglas av coronavirusets framfart löstes ändå på ett sätt som gjorde att vi i stort sett kunde genomföra våra tisdagar som vanligt. Den stora skillnaden var att det inte blev några partävlingar och att vi till en början inte lottades ihop, men inget ont som inte har något gott med sig, vi fick alla lära oss hantera appen ”OnTag” på ett tidigt stadium, vilket vi nu alla är oerhört proffsiga på…

En bit in på säsongen ändrades dock riktlinjerna och det mesta på golfbanan blev ”som vanligt igen” och avslutningen kunde genomföras som sig bör, med den traditionella scramble-tävlingen.

Årets segrande lag, efter en härlig dag på golfbanan då alla vädergudar stod på vår sida, var laget bestående av ”Inger och de tre Karin” vilka spelade ihop det fantastiska resultatet 60 slag netto.(Inger Andersson, Karin von Zweigberg, Karin Sjögren och Carin Wallman)

 

Årets Bryngfjordare på damsidan blev Mona Hedlund som dessutom segrade i matchcupen.

 

Mona Hedlund, årets Bryngfjordsdam 2020

 

Nu lämnar vi säsongen 2020 bakom oss och blickar framåt mot nästa år då vi hoppas kunna starta utan speciella restriktioner på grund av något vilt härjande virus!

Stort tack till alla som varit med och kämpat och vi ses snart igen!

 

 

 

 

 

 

Upptaktsträff 2019

Nu är vi på gång med 2019 års golfsäsong!

Idag hade vi upptaktsmöte med 60 förväntansfulla, nya och gamla medlemmar. Vi fick en presentation av  nya golfkläder från shopen, och allmän information om årets spelsäsong.

Mycket välkomna alla Bryngans damer till en förhoppningsvis lika fin bana som i fjol. Och framför allt, ha kul! Gör nya bekantskaper, anmäl er till tisdagarnas tävlingar.

Damer över 17 år är välkomna att delta vid tisdagstävlingarna. All anmälan är bindande och görs på Golf.se fram till 18.00 söndag före varje tävling. Om du inte anmält dig i tid får du komma till tävlingsstart och vara med i mån av plats. Ring kansliet om du är sjuk.

 

Vår tävlingsgrupp lottar tävlingarna med tidig och sen start utifrån önskemål vid individuell anmälan. Vid partävlingar när det är anmälan par går det inte att önska tidig eller sen start. Det innebär att andra golfspelare kan komma att spela på ”tomma tider” mellan starterna.

Singelspel: De som inte har officiellt hcp slår från tee 1 eller 2 beroende på utbildningsnivå. Vid lag-/partävlingar startar samtliga spelare från tee 2.

Efter respektive tävling, lägg scorekorten i damernas brevlåda utanför tävlingskansliet. Ambitionen är att resultaten ska knappas in i GIT senast fredag kväll tävlingsveckan och finnas tillgängliga på Golf.se senast lördag.

Från och med i år höjer vi deltagaravgiften till 50 kr och betalningen sker i golfshopen. I och med det har vi inte någon dam som starter vid våra damtävlingar.

Vinster fördelas efter varje tävling för ettan och tvåan i varje klass. Vid mindre än 20 tävlande damer lottas endast en klass. Vinsten sätts in på personligt konto i golfshopen. Vid avslutningen har vi prisutdelning för eclectic och order of merit

För damer som vill spela dagtid gäller följande: Vid individuellt spel ska det vara minst två tävlande damer i bollen och vid partävling, två par. Skriv namn och golf-ID tydligt på scorekortet och placera det i damernas brevlåda efter avslutad rond

Aktiviteter

Eclectic

”Eclectic”, är en tävling som sträcker sig över hela säsongen. Med nya GIT redovisas resultat per tävling maskinellt, efter scoreinmatning.

Match cup

Matchcupen är en “vanlig” vinnarstege samt en separat stege för Lucky loser.

Vi har valt att inte ha någon dampärm och ingen folder med tävlingsprogram, all information ska finnas  på hemsidan. Vi skickar all information om upptakt mm via mail, uppdatera din e-postadress på www.golf.se 

Vårupptakt i april 2019

2018 års hemliga resa gick till Kongsvinger

Tävlingsformer

Scramble

Lag, 2-4 spelare. Alla slår ut var sin boll. Laget väljer bästa boll och markerar dess läge. Alla spelar slag 2 från detta läge. Laget väljer bästa boll fram till hål.

Slaggolf

Den sammanlagda bruttoscoren räknas ut. Därefter dras antalet erhållna slag bort för att få nettoscoren. Antalet slag per hål är begränsat till hålets PAR+5 slag. Har tävlaren inte hålat ut efter dessa slag sätts scoren på hålet som PAR+5 och bollen plockas upp.

Poängbogey

Tävlaren erhåller slag efter sitt exakta handicap. Slagen fördelas på hålen efter stigande index. Bollen plockas upp när spelaren inte längre kan ta poäng på hålet.

Irish greensome

Partävling. På par tre-hål slår båda ut, väljer vilken boll man vill spela på och slår därefter vartannat slag. Övriga hål, båda slår ut varsin boll, slår på sin medspelares boll och väljer därefter vilken boll som ska spelas. Därefter slår vartannat slag fram till hål.

Bästboll

Partävling. Alla slår ut var sin boll och spelar varje hål individuellt. Lagets resultat beräknas utifrån bästa scor per hål.

Matchspel

Spelas mot en motståndare. Man räknar ut skillnaden mellan spelarnas erhållna slag enligt slope-tabellen. Spelaren med högre handicap får extra slag som fördelas enligt hålens index från 1 och uppåt. Ex: spelare A har 34 i handicap, spelare B har 18. De 16 slagens skillnad får spelare A fördela på hål med index 1-16. Det medför att spelare A har ett slag mer än B på 16 hål för att dela hålet. Detta oavsett hur många slag det krävs på hålet. Resultatet räknas från hål till hål. Hålet kan vinnas, delas, eller förloras. I match kan såväl hål som putt skänkas. Har du vunnit första hålet är du ett upp. Förlorar du nästa är ni ”All Square”. Förlorar du igen är du ett ner och motståndaren ett upp. Man för inget scorekort utan räknar vunna hål. Bollen spelas tills den är hålad eller skänkt. Om sannolikheten att vinna hålet är mycket liten är det bättre att skänka hålet och gå vidare. Matchen är slut när en spelare har fler vunna hål än det finns hål kvar. När man har lika många vunna hål, som det finns hål kvar att spela är man ”dormy”. Speciella regler gäller för match, se regelboken. Det som i slagspel ger 2 slags plikt, ger vanligen (inte alltid) förlust av hål.
Det lönar sig att kunna reglerna. Då kan du vinna hål på din regelkunskap!

Program 2021

PROGRAM BRYNGFJORDEN 2021

Deltagaravgiften är 50 kr per tävling varav 10 kr går till bröstcancerfonden.

Starttid tisdagar mellan kl 16:00 och 18:00. Anmälan i GIT, www.golf.se

Maj

11 maj Poängbogey (18 hål) Eclectic
Inställd!

18 maj Slaggolf (18 hål) Eclectic
Inställd!

25 maj     Poängbogey  (18 hål) Eclectic Inställd!

Juni

1 juni       Poängbogey (18 hål) Ecelectic

8 juni      Slaggolf  (18 hål) Eclectic

15 juni     Poängbogey  (18 hål) Eclectic

22 juni     Slaggolf   (18 hål) Eclectic

29 juni     poängbogey (18 hål) Eclectic

Juli                  

6 juli      Greensome (18 hål) individuell anmälan (start endast 16-18)

13 juli      Slaggolf (18 hål) Eclectic

20 juli     slaggolf (18 hål) Eclectic

27 juli      Poängbogey (18 hål) Eclectic

Augusti

3 aug      Slaggolf (13 hål) Eclectic

10 aug    Poängbogey (13 hål) Eclectic

17 aug      Irish Greensome, poängbogey (9 hål) anmälan par

24 aug     Fritt val 3 x 3 tee slaggolf (9 hål)

31 aug     Slaggolf (9 hål) Eclectic

September

12 sept  (Obs, söndag)  Damavslutning, (18 hål), individuell anmälan, shotgunstart 9.00
Efter avslutad rond, lunch och prisutdelning

Ta gärna med en väninna, nybörjare eller gäst till våra tävlingar.

Tävlingsgreenfee: 200 kr för ickemedlem eller medlem på östra banan samt tävlingens deltagaravgift som är 50 kr.

Avslutning 2018

Årets dam säsongen 2018 blev Irene Larsson.

Säsongens avslutande tävling, en Texas Scramble, vanns av Lisa Arvidsson, Mia Lindh, Irene Larsson och Gunilla Östlund.

Årets Eclectic vanns Anna Johansson Bucht med bästa bruttoresultat, och Birgitta Johansson som hade årets bästa nettoresultat.

Någon HIO blev det inte under säsongen, däremot lyckades Mona Hedlund med bedriften att göra en eagle på hål nio!

Den något modifierade matchstegen vanns av Madeleine Johansson efter finalspel mot Annelie Jackman.

2018 blev en fantastisk säsong med många deltagare och många väldigt bra resultat. Vi fick flera nya medlemmar och nya kompisar på våra damdagar vilket är jättekul och vi hälsar er alla varmt välkomna!

Nu hoppas vi att innevarande säsong ska bli precis lika bra, om inte bättre!

Anmälan till tisdagstävlingar 2021

Instruktioner anmälan Damgolf:

Vi har lottade starttider mellan kl 16:00-18:00 men det finns även möjlighet att spela dagtid på tisdagar.

Det innebär följande:

  1. Anmäl dig på Golf.se senast söndag kl 18:00 innan tisdagens tävling.
  2. För er som spelar dagtid öppnar vi anmälan på Golf.se  måndagen innan tävling för att inte komma med i lottningen.
  3. Spelare på dagtid måste även boka starttid i Sweetspot precis som vanligt.
  4. Betalning online gäller för samtliga vid anmälan till tävlingen på Golf.se
  5. Då Ontag scoreinmatning har fungerat så bra kommer vi att fortsätta med digital redovisning. Det räcker med att en spelare i bollen efter genomgång av scoren skickar in resultaten till damresultatbryngan@gmail.com
  6. I fortsättningen kommer det inte vara möjligt att efteranmäla sig. Ha nu en härlig golfsommar och hoppas vi ses på tisdagstävlingarna