Golfträning på Bryngfjorden 2021

Som tränare brinner jag för golfspelet, mötet med människor och att få dig som golfare att utvecklas. Jag vill erbjuda lektioner och kurser till alla golfare oavsett nivå, ålder och fysiska förutsättningar. Den inlärningsfilosofin som jag arbetar efter utgår från att jag som tränare ska hjälpa eleven med att finna glädjen med golfspelet, men också med golfträningen. Det är ju så mycket lättare att motivera sig då man har glädje till det man gör. Glädje kan skapas på olika vis, enligt mig, det kan vara t ex att bättre bollträff, ökad förståelse, ”snyggare” golfsving, längre slag eller ett bättre resultat på ett närspelstest.

Nedan kan du se några av de tekniska hjälpmedel som jag använder. För somliga kan siffror och vinklar upplevas som invecklat och svårt, och det kan det förstås vara. Min uppgift som tränare och coach är att förklara och förenkla så att du som elev förstår, i vissa moment så behåller jag siffrorna för mig själv och pratar mera kring känslor eller visa bilder för eleven.

3D-systemet Myswing
Ett 3D-system som hjälper dig att nå dina mål. Med MySwing kommer du öka din förståelse hur du ska röra dig på det mest effektiva sättet för din golfsving.

MySwing lektion ger dig direkt biomekanisk feedback på hur du rör dig med hjälp utav en Avatar som visar hur mycket du bör vrida upp dina axlar eller höfter i baksvingen etc. Skapar tydlighet, kunskap och förståelse hur din kropp rör sig och hur den ska röra sig på det mest effektiva sättet.

https://www.myswing.com
https://www.youtube.com/watch?v=Lt8dlxso2wQ

Flightscope
En radarmaskin som mäter hur bollen flyger och hur klubban svingas strax innan, vid och efter bollträff. Här kan vi bl.a. mäta sving och bollhastighet, bollens spinn, slagets längd, hur klubban attackerar bollen och på vilket spår som klubbans svingas på. Gör det tydligt och enkelt för dig som elev. Då vi jobbar med siffror så blir saker och ting också mätbart, vilket jag tycker är bra för mig som tränare och för dig som elev. Flightscope är förstås ett väldigt bra hjälpmedel då du ska testa nya klubbor.Hur mycket längre, högre och rakare flyger dom nya klubborna…?

https://flightscope.com

Blastmotion
Ett hjälpmedel som jag använder vid närspelslektioner. Ett enkelt och smidigt verktyg då man sätter en sensor på t ex en putter och resultatet visas i mobilen. Via Blastmotion får man värden som putterns loft och lie impact, putterhuvudets rotation, hastighet på puttern i impact och dess tempo. Elevens resultat och värden kan därefter jämföras med t ex proffsgolfare.

https://blastmotion.com/products/golf/
https://www.youtube.com/watch?v=-NoxMiDGtEU

Träna i grupp
Att träna i grupp tycker många av oss är roligt, socialt och lärorikt. Därför kommer det under säsongen erbjudas olika former av gruppträningar. Den vanligast gruppträningen är säkerligen Gröntkortkursen, något som vi kommer att erbjuda minst en kurs per månad.

De senaste åren har jag genomfört ett träningsupplägg som heter Träningskortet. Självklart kommer jag att fortsätta med denna uppskattade träningsform. Diverse temakurser kommer också att anordnas, t ex damkurs, närspelskurs och ”På väg mot hcp 36”

Privatlektioner
80% av de privatlektioner som jag ger är s.k. 25-minutare och fokus är då på det långa spelet. Inte så konstigt kanske då det är roligt och kanske häftigt att slå långa fina slag från tee. Mitt förslag är att du investerar i dig själv och ditt golfspel. Ett lektionspaket med 5-10 lektioner kan vara en sådan investering till roligare och bättre golf. I lugn och ro gå igenom, träna och planera hur du ska nå dina mål.

Glöm inte bort att en förbättrad chip eller pitchteknik kan också resultera i rakare drives och dom där 10-15 meter extra….!!

Under säsongen 2020 hade jag totalt tre stycken spellektioner. En lektion på banan helt enkelt! Att ta spelet och lektionen ut på banan och verkligheten är väldigt intressant och bra för så väl mig som eleven. På banan får jag som tränare möjlighet att se verkligheten och eleven får chansen att fråga om saker och situationer på banan. Under en spellektion diskuterar vi bl.a. spelstrategi, val av klubbor och slag och den mentala delen av spelet. Här får jag se vart du som elev kan spara flest slag och hur du bör fördela och planera din träning för att nå dina mål.