Bestämmelser Herrgolf 2024

Nyheter Matchcupen kommer i år att ersättas av ‘Grabbcupen’ som är en tävling för 2-mannalag med olika spelformer per omgång.
 Information och regler för ‘Grabbcupen’ presenteras separat.
Herrgolfen Herrgolftävlingar kommer att arrangeras varje onsdag med början den 8 maj och vi håller på till den 4 september med undantag för Femdagarsveckan och golfveckan, dvs ingen herrgolf den 10/7 eller den 17/7.
Tee 4 kommer att vara vårt huvudalternativ. Det finns dock möjlighet för de herrar som fyller 70 eller mer under året att om de så önskar att spela alla tävlingar från tee 2. Vi kommer också att spela några tävlingar där alla spelar från Tee 2.
 En tävling över 18 hål kommer att spelas med varierade tees (3,5,1). Tee för respektive tävling framgår av spelprogrammet. Val av Tee kommer att framgå av tävlingsregler för respektive tävling i ”Min Golf”. Det är du som herrgolfare som är ansvarig för att anmäla och spela från ”rätt tee”. Varje onsdag utgör en egen tävling.
Är vi mer än 30 deltagare delas startfältet upp i två klasser. Priser delas ut till 1:an , 2:an och 3:an i respektive klass.
 Vi samlar också säsongspoäng (Order of Merit) för att i slutet på året kunna kora en säsongsmästare. Vi tävlar om ett ärofullt vandringspris till segraren! Här görs ingen uppdelning på klasser. Det behövs ingen säsongsanmälan eller säsongsavgift. Alla deltar alltså i säsongstävlingen oberoende av hur många gånger man spelar. Avgiften är 60 kr/tävling.
 Regler för herrgolfen Deltagande i Mastersfinalen och TopFlit kräver medlemskap i Bryngfjordens GK. Anmälan, betalning , tidbokning och resultatrapportering görs via min golf. Före respektive tävling skall du som herrgolfare: 1
. Anmäla dig i ”Min Golf” senast 23.59 tisdagen före tävlingsonsdag. (detta är mycket viktigt då det är en förutsättning för att scorekort ska kunna distribueras ut till alla startande) 2
. Betala 60 kr i Min Golf samtidigt som du anmäler dig.
 3. Se till att du har en markör i bollen (behöver inte vara herrgolfare) 4
. Även bokning av speltid görs i ”Min Golf”
 5. Scorer förs i ”Min Golf” via ett digitalt scorekort som kommer att finnas tillgängligt via er e-post till respektive onsdagsmorgon.
När ni matar in data uppdateras resultaten i realtid på Min Golf. Uppfylls inte alla punkter enligt ovan medför det diskning i aktuell tävling. Observera att det INTE ingår i shopens arbetsuppgifter att anmäla er i GIT. Det måste ni göra själva! Speltider
 Starttider från 16.00 till 18.00 respektive speldag är reserverade för herrgolfare. Det betyder att du kan skriva in dig i ledig boll under dessa tider och har då garanterat en godkänd markör i bollen.
Observera dock att om det finns obokade tider kl 13.00 respektive onsdag så släpper shopen in andra golfare på dessa tider. Det är därför viktigt att du anmäler dig i Min Golf i god tid! I Shopen kan du få hjälp med att få ihop herrgolfbollar. D
et är även tillåtet att gå ut tidigare under dagen. I så fall är det ditt eget ansvar att ha med en markör.
 P g a tidigt mörker kommer de tre sista tävlingarna att spelas över 13 och 9 hål (hål 1 - 13 respektive 1-9 )!
 Så här räknas poängen i säsongsgolfen Poängskalan blir den samma som föregående år. De 14 bästa i ”den sammanslagna klassen” får extra poäng, segraren 20 poäng, tvåan 16, trean 14 fyran 12 och därefter 11,10,9 osv. Alla som fullföljt tävlingen och hamnar på plats 15 och neråt får 1 poäng. I Herrmastersfinalen multipliceras poängen med 1,5.
Inget är avgjort innan sista bollen är i hål! Resultatredovisning Vi ser till att resultaten i varje enskild tävling redovisas senast fredag kl 12.00, i Min Golf. S
tällningen i säsongstävlingen kan följas via Min Golf (order of merit).

Herrkommittén – Verksamhetsplan 2024
 Herrkommittén kommer under 2024 att arrangera Herrgolfen, Herrmastersfinalen, TOP-FLIT CUP samt Eclectic och Grabbcupen(2-mannalag). Vi vill bibehålla de goda deltagarantalen från de senaste åren.
En ambition är att fortsätta ”inkludera” nya golfare i gemenskapen och få dessa att delta i aktiviteterna.
Vi tror att detta är en viktig åtgärd för att få nya golfare att stanna inom sporten. V
i kommer inte att arrangera någon ”vårresa” med hänvisning till det höga kostnadsläget.
 Herrgolfen är Onsdagsgolf med start 8 maj Under maj månad startar säsongens Onsdagsgolf vilket innebär att man därmed kan samla poäng för att bli Säsongsmästare för herrgolfen och att man samtidigt kvalificerar sig för att delta i Mastersfinalen som avgörs i mitten av september.
Vi avslutar säsongen med en avslutningsmiddag i Klubbhusrestaurangen med traditionell prisutdelning.
Vårt mål är att erbjuda fler herrgolfare att delta i finalen.
Vi vill också göra avslutningen till ett festligt event för att knyta ihop säsongen och stärka klubbkänslan.
 Fria starttider under hela onsdagen samt att Herrgolfen har reserverade starttider mellan 16.00 och 18.00 utgör förutsättningarna för ökat deltagarantal.
Det höga deltagarantalet har lett till problem med starttider, särskilt på hösten. Vi kommer att spela de 3 sista omgångarna under året över 13 respektive 9 hål. Samtliga herrgolftävlande slår ut från tee 4, om inget annat anges. Vi forsätter med att ge 70+-are möjlighet att spela från Tee 2 , vilket infördes 2023. Att bibehålla antalet deltagare i Herrgolftävlingarna är målsättningen för säsongen 2024.
Vi vill också verka för att fler ”nya golfare” kommer in i gemenskapen Vi ska fortsätta att marknadsföra tävlingarna till såväl nya som gamla medlemmar. Vi ska också försöka träffa nybörjargrupper och informera om herrkommitténs verksamhet. Onsdagsgolfen är öppen för alla herrar, även utanför klubben, som har möjlighet att spela någon gång under onsdagarna. Någon säsongsanmälan erfordras inte. Oavsett om man endast har möjlighet att delta bara vissa onsdagar är man välkommen att delta i enskilda onsdagstävlingar och därmed få del av denna tävlingspriser i form av presentkort i Shopen.
Är vi tillräckligt många deltagare i en Onsdagstävling - minst 30 - så spelar vi i två Hcp-klasser. För ”Säsongs Herrgolfen” beräknas poängen endast för en klass. Det höga deltagarantalet medger att vi kan fördela priserna på fler deltagare! Eclectic – Herrgolfen 2024. Vi anordnar även en Eclectic i samband med herrgolftävlingarna. Alla herrgolftävlingar som spelas från Tee 4 är kvalificerande för att noteras. Detta sköts automatiskt i samband med score-inmatning.
Resultat och ställning kan läsas i ”Min Golf”. Herrmasters är avslutningstävlingen för Herrgolfen
 Vi kommer att erbjuda ALLA medlemmar i Bryngfjorden GK som spelat minst 6 omgångar i herrgolfen att delta i avslutningstävlingen ”Herrmasters”. Vinnare utses dels till Herrmasterfinalen och dels för säsongstävlingen som får ta emot vandringspokaler med inskription.
 TOP-FLIT-CUP Top-Flit-Cup är en Ryder Cup-liknande tävling som spelas mot Hammarö GK:s Herrar. För att bli uttagen i det tolvmannalag som ska representera Bryngfjordens Top-Flit-Cuplag gäller det att spela minst 14 av de16 herrgolftävlingar under säsongen.. De åtta med högsta poängen av dessa platserna är automatiskt kvalificerade de resterande 4 platserna lottas ut. 2024 är det spel på Bryngfjorden GK preliminärt den 22 september. Vi ska göra vad vi kan för att återta trofén efter förra årets förlust på bortaplan! Grabbcupen föreslås ersätta Matchcupen i sommar Det är lagtävling mellan 2-mannalag med olika spelformer i varje omgång. Vi återkommer med tidplan och anmälningsinformation.

Välkomna önskar vi i Herrkommitén:

Jan Sundkvist 0735-431838 jan.sundkvist.06@gmail.comGöran Andersson 0703-500192 goand53@gmail.com
 Claes Wallman 0703-502257 wallmanclaes@gmail.comAnders Åberg 0768-276676 andaberg71@gmail.com
 Göran Eriksson 0706-115009 goer04eriksson@gmail.com