Herrkommittén

Herrkommittén – Verksamhetsplan 2022 

Herrkommittén kommer under 2022 att arrangera Vårresan, Herrgolfen, Herrmasters och TOP-FLIT CUP samt Eclectic och Herr Matchcupen. 

Vi vill bibehålla de goda deltagarantalen från de senaste åren. En ambition är att fortsätta   ”inkludera” nya golfare i gemenskapen och få dessa att delta i aktiviteterna. Vi tror att detta är en viktig åtgärd för att få nya golfare att stanna inom sporten. 

 

Upptaktsresa planeras till 23 april 

Tidigare års vårresor har varit mycket uppskattade och vi planerar att fylla en buss och åka söder om Vänern till en vårtidig bana och starta säsongen där. Vi återkommer senare med inbjudan och först till kvarn kommer att gälla. Reservation för höga drivmedelskostnader

 

Herrgolfen är Onsdagsgolf med start 4 maj 

Under maj månad startar säsongens Onsdagsgolf vilket innebär att man därmed kan samla poäng för att bli Säsongsmästare för herrgolfen och att man samtidigt kvalificerar sig för att delta i Mastersfinalen som avgörs i mitten av september. Vi avslutar säsongen med en avslutningsmiddag i Klubbhusrestaurangen med traditionell prisutdelning.  

Fria starttider under hela onsdagen samt att Herrgolfen har reserverade starttider mellan 16.00 och 18.00 utgör förutsättningarna för ökat deltagarantal. Det höga deltagarantalet har lett till problem med starttider, särskilt på hösten. Vi kommer att spela de 2 sista omgångarna under året över 13 hål vilket är nytt för år. Samtliga herrgolftävlande slår ut från tee 4, om inget annat anges. 

Att bibehålla antalet deltagare i Herrgolftävlingarna är målsättningen för säsongen 2022. Vi vill också verka för att fler ”nya golfare” kommer in i gemenskapen Vi ska fortsätta att marknadsföra tävlingarna till såväl nya som gamla medlemmar. Vi ska också försöka träffa nybörjargrupper och informera om herrkommitténs verksamhet. 

Onsdagsgolfen är öppen för alla herrar som har möjlighet att spela någon gång under onsdagarna. Någon säsongsanmälan erfordras inte.  

Oavsett om man endast har möjlighet att delta bara vissa onsdagar är man välkommen att delta i enskilda Onsdagstävlingar och därmed få del av denna tävlingspriser i form av tillgodohavande i Shopen. Är vi tillräckligt många deltagare i en Onsdagstävling - minst 30 - så spelar vi i två Hcp-klasser. För ”Säsongs Herrgolfen” beräknas poängen endast för en klass. Det höga deltagarantalet medger att vi kan fördela priserna på fler deltagare! 

Eclectic – Herrgolfen 2022. Vi anordnar även en Eclectic i samband med herrgolftävlingarna. Alla herrgolftävlingar som spelas från Tee 4 är kvalificerande för att noteras. Detta sköts automatiskt i samband med score-inmatning i ”Min Golf”. 

 

Herrmasters är avslutningstävlingen för Herrgolfen 

De trettiosex herrgolfare som samlat flest poäng under säsongen i Herrgolfen deltar i avslutningstävlingen Herrmasters. Vinnaren utses till Herrmaster för säsongen och får ta emot vandringspokalen med sin inskription.  

 

TOP-FLIT-CUP    

Top-Flit-Cup är en Ryder Cup-liknande tävling som spelas mot Hammarö GK:s Herrar. För att bli uttagen i det tolvmannalag som ska representera Bryngfjordens Top-Flit-Cuplag gäller det att spela 15 av de17 herrgolftävlingar som möjligt under säsongen. Nytt för i år är alltså att det räcker med att spela 15 tävlingar för att kvalificera sig 11 september. De åtta med högsta poängen är automatiskt kvalificerade de resterande 4 lottas. 

2022 är det spel på Bryngfjorden som gäller den 11 september. Vi ska göra vad vi kan för att få behålla trofén efter förra årets vinst på bortaplan! 

 

Herr-Matchcupen i sommar 

Herrgolfkommittén kommer att arrangera Herr-Matchcupen under sommaren 2022. Vi återkommer med tidplan och anmälningsinformation. Matchspel är en rolig spelform som vi vill slå ett extra slag för under 2022.