Herrkommittén

Herrkommittén – Verksamhetsplan 2024 

Herrkommittén kommer under 2024 att arrangera  Herrgolfen,  TOP-FLIT CUP samt Eclectic och Grabbcupen. 

Vi vill bibehålla de goda deltagarantalen från de senaste åren. En ambition är att fortsätta   ”inkludera” nya golfare i gemenskapen och få dessa att delta i aktiviteterna. Vi tror att detta är en viktig åtgärd för att få nya golfare att stanna inom sporten. 

 

Herrgolfen är Onsdagsgolf med start 22 maj 

Under maj månad startar säsongens Onsdagsgolf vilket innebär att man därmed kan samla poäng för att bli Säsongsmästare för herrgolfen och att man samtidigt kvalificerar sig för att delta i Mastersfinalen som avgörs i mitten av september. Vi avslutar säsongen med en avslutningsmiddag i Klubbhusrestaurangen med traditionell prisutdelning.  

Fria starttider under hela onsdagen samt att Herrgolfen har reserverade starttider mellan 16.00 och 18.00 utgör förutsättningarna för ökat deltagarantal. Det höga deltagarantalet har lett till problem med starttider, särskilt på hösten. Vi kommer att spela de 2 sista omgångarna under året över 13 hål vilket är nytt för år. Samtliga herrgolftävlande slår ut från tee 4, om inget annat anges. 

Att bibehålla antalet deltagare i Herrgolftävlingarna är målsättningen för säsongen 2024. Vi vill också verka för att fler ”nya golfare” kommer in i gemenskapen Vi ska fortsätta att marknadsföra tävlingarna till såväl nya som gamla medlemmar. Vi ska också försöka träffa nybörjargrupper och informera om herrkommitténs verksamhet. 

Onsdagsgolfen är öppen för alla herrar som har möjlighet att spela någon gång under onsdagarna. Någon säsongsanmälan erfordras inte.  

Oavsett om man endast har möjlighet att delta bara vissa onsdagar är man välkommen att delta i enskilda Onsdagstävlingar och därmed få del av denna tävlingspriser i form av tillgodohavande i Shopen. Är vi tillräckligt många deltagare i en Onsdagstävling - minst 30 - så spelar vi i två Hcp-klasser. För ”Säsongs Herrgolfen” beräknas poängen endast för en klass. Det höga deltagarantalet medger att vi kan fördela priserna på fler deltagare! 

 

Herrmasters är avslutningstävlingen för Herrgolfen 

De trettiosex herrgolfare som samlat flest poäng under säsongen i Herrgolfen deltar i avslutningstävlingen Herrmasters. Vinnaren utses till Herrmaster för säsongen och får ta emot vandringspokalen med sin inskription.  

 

TOP-FLIT-CUP    

Top-Flit-Cup är en Ryder Cup-liknande tävling som spelas mot Hammarö GK:s Herrar. För att bli uttagen i det tolvmannalag som ska representera Bryngfjordens Top-Flit-Cuplag gäller det att spela 15 av de17 herrgolftävlingar som möjligt under säsongen. Nytt för i år är alltså att det räcker med att spela 15 tävlingar för att kvalificera sig 15 september. De åtta med högsta poängen är automatiskt kvalificerade de resterande 4 lottas. 

2024 är det spel på Bryngfjorden som gäller den 15 september.